Részletek
Már kenyérsütő gépben is”
BENEFITT GLUTÉNMENTES
Kenyér lisztkeverék
1000 g
3db nagyobb kenyérhez
gluténmentes
szójamentes
tejmentes
kenyérhez, zsömléhez és bagetthez
hosszan friss
tojásmentes, tartósítószermentes
GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
Fehér házikenyérhez
Nettó tömeg: 1000 g
Gluténmentes kenyérliszt valódi fehérkenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
könnyen kezelhető lisztkeverék
akár nagyméretű kenyerekhez is
természetes módon glutén- és laktózmentes
széleskörűen felhasználható
Hozzávalók 1db kenyérhez:
300g GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
2g szárított élesztő
2 evőkanál növényi olaj (olívaolaj ajánlott)
220 ml langyos víz
Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:
Elkészítés hagyományos sütőben: Az élesztőt alaposan keverje el a kimért liszttel, majd adja hozzá a folyékony hozzávalókat. Alapos átgyúrást követően 25 percig, letakarva pihentesse a tésztát (25-30 fokon). Formázzon kenyeret a tésztából és kb. 40 perc alatt süsse készre 180 fokon.
Extra tippek:
Szórja meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, így könnyebb a gyúrás és a formázás. A kenyér héja rópogósabbra és barnára sül, ha a javasolt sütési időt követően a felszínét növényi olajjal átkeni és 200 fokon, felső sütéssel újabb 10-15 percig süti. A frissen sült kenyeret rácson hagyja kihűlni, majd ezt követően szeletelje.
Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:
Elkészítés kenyérsütő gépben A langyos vizet és a növényi olajat öntse a kenyérsütő keverő tartályába. Egy külön edénybe mérje ki a kenyérlisztet, keverje hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntse a tál tartalmát a keverő tartályba. „Alap” vagy „gluténmentes” programon indítsa el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program).
Extra tippek:
Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretne sütni, a program leteltével indítsa el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vegyek ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsse újabb 10-15 percig, 200 fokon.
Megjegyzés, tanácsok:
Kenyérsütő gépenként eltérő lehet a programok hossza és a ciklusok száma, de általában az „Alap” program 2 dagasztási és kelesztési, illetve egy sütési ciklust tartalmaz. A beállításoknál javasoljuk a közepes méretű kenyér (700-750g), közepesen átsütve és kb. 2-2,5 óra sütési idő opciók választását.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a különböző típusú kenyérsütő gépeknek eltérhetnek a keverő tartály és keverő lapát méretei, így előfordulhat, hogy az összetevőkből arányosan valamennyivel kevesebbet vagy többet kell bemérni a gép kialakításának megfelelően.
Bátran kísérletezzen kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növelje vagy csökkentse a sütési időket, illetve arányosan változtassa az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők: kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hydroxi-propil-metilcellulóz, guargumi).
Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1385 kJ (330 kcal)
Zsír: <0.5 g
Ebből telített zsírsavak 0.2 g
Szénhidrát: 76 g
Ebből cukor: 5.5 g
Rost: 1.6 g
Fehérje: 4.7 g
Só: 3.0 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.