Részletek
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi eredetű fehérjeporok, melyek közül a mandulafehérje kellemes ízével és magas ballasztanyag tartalmával tűnik ki. Számos fehérjeforrás egyben allergén is (pl. tejsavó, tojás, kazein, szója), így ezek fogyasztása sokak számára tiltott, számukra ideális választás a mandulafehérje, ami ráadásul természetes módon gluténmentes is. A mandulafehérjét teljes mértékben mandulából nyerik ki, az értékes fehérjék mellett így kálciumban, káliumban és magnéziumban is bővelkedik.
Felhasználási javaslat
A mandulafehérje kellemes diós ízének köszönhetően akár magában vízzel vagy növényi tejjel elkeverve is fogyasztható. Emellett keverhető reggeli smoothie-ba, turmixba, kásába, shake-be. Számos étel dúsítható mandulafehérjével így pl. készíthetünk fehérjés-palacsintát, gofrit, keverhetjük főzelékbe, de akár házi protein szelet készítéséhez is tökéletes összetevő. Sütés esetében szinte bármilyen liszt kiváltható harmadrészt fehérjeporral (pl. piskóta, muffin, linzer tészták stb.).
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1537 / 367 kj / kcal
Zsír: 11 g
ebből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 9,5 g
ebből cukrok: 6,3 g
Fehérje: 50 g
Só: 0,01 g