Részletek
Omega-3 + Q10 + fokhagyma + L-karnitin egyben!
Vitaking Cardiolic Formula négyféle természetes hatóanyagot tartalmaz. Minden Cardiolic Formula kapszula nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, Q-10 koenzimet, szagmentes fokhagyma kivonatot, valamint l-karnitint.
Az omega-3 zsírsav kiváló tápanyag javasolt a rendszeres fogyasztása. Az omega-3 zsírsavakat EPA és DHA alkotja. Ezen tápanyagok igazolt hatásai:
Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez – a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el.
A DHA (dokozahexaénsav) hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához – a kedvező hatás 250 mg DHA napi bevitelével érhető el
Hozzájárul a normál látás fenntartásához is – a kedvező hatás 250 mg DHA napi bevitelével érhető el
A Q-10 koenzim megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében. Az életkor előrehaladtával csökken a termelődése, ezért érdemes kiegészítők segítségével pótolni. Ha ez nem történik meg, szervezetünk jelezni fogja a hiányát.
A fokhagyma egy igazi tradicionális fűszer- és gyógynövény, évezredek óta fogyasztják az emberek. Nem véletlenül. Azon felül, hogy kiváló íze van, egészségünkre is pozitívan hat.
A fokhagyma:
Hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez
Segíthet fenntartani a normál koleszterinszintet
Segíthet fenntartani a szív egészségét
Hozzájárulhat az egészséges májműködéshez
Segíthet fenntartani az erek egészségét
Az l-karnitin lényeges szerepet tölt be a szervezet energiatermelő folyamataiban. Normál esetben gond nélkül termelődik szervezetünkben, de ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű ételt, amelyek segítik a termelődését, akkor megáll ez a folyamat, és hiányt szenvedünk.
Mire figyelj a fokhagyma tartalmú étrend-kiegészítőknél?
Étrendkiegészítő használata esetén fontos, hogy kétféle fokhagyma készítményt lehet kapni a piacon. Az egyik csoportban fokhagyma van jellemzően porított vagy fagyasztva szárított formában. Ennek nincs sok élettani hatása, ugyanis allicin tartalma nagyon alacsony – sok esetben nulla. Ezen tabletták vagy kapszulák azon a feltételezésen alapulnak, hogy majd a gyomorban az emésztés során előáll az allicin. Sajnos az allináz enzim igen érzékeny a gyomorsavra. Gyakorlatilag pH3 vagy savasabb közegben azonnal tönkremegy. Emiatt nem javaslok olyan étrend-kiegészítőket melyek nem tartalmaznak allicint abban bízva, hogy a szervezet képes előállítani a tabletta vagy kapszula bevételét követően. Ezeken általában nem allicin tartalmat, hanem “allicin potenciált” adnak meg néha, amely 0,6-1% Arra utalnak, hogy a szervezetünk a fokhagymapor különböző vegyületeiből allicint szintetizál.