Részletek
A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsavszervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani.
Ahhoz, hogy a folsav foláttá alakuljon, több enzimnek kell közreműködnie.
Folát jótékony hatásai:
A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.
Részt vesz a normál aminosav-szintézisben.
Hozzájárul a normál vérképződéshez.
Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
Szerepet játszik a sejtosztódásban.
A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás, és a megfelelővitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően háromhónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
Ajánlott adagolás: napi 1 kapszula étkezés közben.
Hatóanyagok napi 1 kapszulában:
Folát (B9-vitamin) 400mcg