Részletek
Az aszkorbinsav kiváló tartósítószer, ezért tökéletes befőzéshez vagy vágott zöldségek és gyümölcsök frissen tartásához, amiket megvéd a barnulástól és tartósan megóvja természetes vitamin és ásványianyag tartalmukat.
Egy kávéskanál L-aszkorbinsav por minden tésztát, pékárut könnyebbé, nyújthatóbbá, finomabbá és nem utolsó sorban emészthetőbbé tesz. Elég egy csipet belőle, és a kenyér külleme robosztusabb, íze különlegesebb, savanykásabb! A tésztákat légiessé teszi, feljavítja az élesztő hatékonyságát, nem véletlenül a C-vitamin por a pékek titkos hozzávalója kenyérsütésnél. Sőt, szódabikarbónával reakcióba lépve még több levegőbuborék keletkezik, ami még szebben emeli meg a tésztát. Eritrit-tel és L-aszkorbinsav porral finom limonádé is készülhet, de minden ital ízesítésére vagy ízének feljavítására alkalmas.
Kozmetikai célokra is használhatunk aszkorbinsavat. Például a hajra, ha azt világosítani szeretnénk, vagy arckrémbe és testápolóba, hogy feszesebbé, élettelibbé váljon a bőr és halványuljanak a pigmentfoltok.
Belsőleg napi fél/egy mokkáskanálnyi por vízben, gyümölcslében vagy nem forró (langyos) teában feloldva az adagja. Egy mokkáskanálnyi mennyiség kb. 2000mg C-vitaminnak felel meg, azonban csupán 12-15%-a képes hasznosulni, és gyorsan kiürül a szervezetből, így nem képes helyettesíteni a C-vitamin tablettákat, ahol az aszkorbinsav felszívódást támogató tápanyagokkal (pl. bioflavonoidok) és bevonatokkal (pl. retard) kombinálódik.
VEGÁN ÉS ADALÉKANYAG MENTES
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDBE ILLESZTHETŐ
C-VITAMINBAN GAZDAG
AKÁR 2000 MG C-VITAMIN ADAGONKÉNT
125-250 ADAG