Részletek
Mi a különbség a fokhagyma és a fekete fokhagyma között? A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, barnás-fekete színre, csípős íze édeskés-sós ízvilágba fordul át, míg a szúrós szagért felelős összetevők eltűnnek és egy szagtalan kivonat keletkezik. De a legfontosabb változás a hatóanyag tartalom! – a nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében jelentős mértékben megnő az antioxidáns tartalom (allicin tartalma a folyamat során átalakul antioxidáns vegyületekké, amilyen a bioaktív alkaloidok és flavonoidok) és a biológiai aktivitás. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva.
5 terület, ahol segít a fermentált fekete fokhagyma!1. Természetes immuntámogató az allergiától az autoimmun panaszokon át, az akut fertőzésekig.2. Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak és érrendszernek, csökkenti a magas koleszterin és triglicerid szintet.3. Segít csökkenteni a gyulladást, javít a kognitív funkciókon, memórián és küzd a demencia ellen.4. Szabályozza a vércukorszintet és hozzájárul a cukorbetegség szövődményeinek megelőzéséhez.5. Hozzájárul a hasi zsír és a hasi körtérfogat csökkentéséhez az elhízás és májpanaszok kiegészítő kezeléséhez.
Tudtad? Ha szétnyitod a kapszulatokot, akkor a fekete fokhagyma porral fűszerezhetsz is! Kiemeli és feljavítja a húsok, szószok, mártások ízét, és még egészséges is. OGYÉI ny.sz: 25901/2021