Részletek
A kurkuma a tradicionális indiai konyha jellegzetes ízű fűszere. Egy késhegynyi mennyiségű kurkuma ételekhez, vagy teához adva nem csak kulináris élvezet, de fel is frissít, támogatja az immunrendszert, segít meghűlés és megfázás esetén, fokozza a keringést, megtisztítja a vért és jó hatással van az emésztésre. Külsőleg arc és testpakolás készíthető belőle.
Többféle elnevezése ismert: Kurkuma, sárga gyömbér, indiai sáfrány
Az aranysárga port valóban használhatjuk a drága sáfrány helyett, sőt ez adja a mustár és a curry fűszerkeverék aranyló sárga színét is. Narancsos-gyömbéres íze, kissé csípős, itthon főként rizsek, bab, burgonya, lencse és zöldségételek fűszerezésénél ismert, és az indiai konyha épít rá.
VEGÁN, PALEO
GLUTÉNMENTES, GMO-MENTES
ADALÉKANYAG MENTES
DIÉTÁS ÉTRENDBE IS KÖNNYEDÉN BEILLESZTHETŐ
FŰSZERNÖVÉNY, GYÓGYNÖVÉNY
ARCPAKOLÁS ÉS TESTPAKOLÁS
Milyen táplálkozás-élettani hatásai vannak a kurkumának?
- Támogatja az emésztést és az étvágyat
- Támogatja a máj működését
- Támogatja a bőr egészségét
- Támogatja az immunrendszer működését
- Támogatja a szívműködést és a vérkeringést
- Segít fenntartani a tüdő és a légutak egészségét
- Támogatja az ízületek és a csontok egészségét
- Támogatja az idegrendszer működését
Tudtad a kurkuma porról, hogy…?
Az indiai nők első számú szépségápolója a kurkuma por, melyet egy kis vízzel és liszttel elkeverve pakolásként használnak bőrük fiatalságának megőrzésére. Arcpakolásként egy csipet kurkumát kevés tejjel elkeverve vigyük fel a bőrre, hagyjuk rajta 30 percig, majd öblítsük le.
"A kurkuma a sáfrányra emlékeztető termény; bár ténylegesen nem olyan, mint a sáfrány, de hasonló célokra éppúgy megfelel" - Marco Polo
Származási hely: India