Részletek
Az eritrit a cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület, úgynevezett alkoholhibrid. Bár „áthallásos”, valójában semmi köze az alkoholhoz vagy annak hatásaihoz. A cukoralkohol forrásanyagait kizárólag természetes élelmiszerek gyümölcsök (körte, dinnye, szőlő) és gombák alkotják. A belőlük kivont eritritol a molekula felépítése miatt képes stimulálni a nyelv édes ízt érző receptorait – ennek a „trükknek” köszönhető a büntetlenül édes élmény.
Sokféle cukoralkohol létezik (pl xylitol, szorbitol, maltitol), de az Eritrit eltér mindtől. Speciális kémiai felépítése miatt az eritritolt a szervezeted nem bontja le: úgy megy át a testen, hogy nincsenek káros metabolikus hatásai, nem okoz emésztési problémákat, és súlyproblémákat.
Paleo-, cukorbeteg- és diétás étrend része, Glikémiás indexe: 0