Részletek
Az 1-es típusú diabéteszes páciensekkel végzett kutatások kimutatták, hogy a gurmar növeli az inzulin hatékonyságát. Egy speciális kutatás során pedig azok, akik gurmar levél kivonatát szedték néhány hónapig, kevesebb inzulinra szorultak. Akiknek 2-es típusú diabéteszük volt (nem inzulinfüggő diabétesz), a gurmarlevél kivonat javította a vércukorszintjüket, és kevesebb gyógyszerre szorultak.
A gurmar levelek triterpenoid szaponinokat, klorofill, aminosavakat, flavonolokat és gurmarint tartalmaznak A legfontosabb biológiailag aktív növényi molekulák a gymnotic savak, a triterpenoid szaponinok egy csoportja, amelyek a szacharóz (cukor), a stevia, a xylitol és a mesterséges édesítőszerek, például az aszpartám hatását gátolják.
Ez a növény a cukor rombolójaként ismert, mert az ősi időkben az áyurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gurmar levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét. Ennek a felfedezésnek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és természetes vércukor-csökkentőként újra alkalmazzák.
Ajánlott fogyasztási mennyiség: 0,7 ml ( pipetta számozással el van látva )
Napi adag: 0,7 ml (0,5 dl vízben vagy egyéb folyadékban feloldva)
Adagok száma: 85
Nem csak az édes ételek ízét, de a vágyat is csökkenti édes ételek után, megakadályozza, hogy a belek az emésztés folyamán elnyeljék a cukormolekulákat.
A gurmar édes-blokkoló hatása 15 perc - 50 percig tart, és akár több órán át is fennállhat. Nincs arra utaló jel, hogy a gymnotic-savak hosszú távon befolyásolják az ízt, és nem befolyásolják a keserű, sós és savanyú ízérzékelést.
Cukorbetegség kezelésére
Segít beállítani a vér normál cukorszintjét.
Szabályozza a testsúlyt Irányítja és szabályozza a cukor iránti sóvárgás mértékét.
A gurmar cukorfogyasztás közben csökkenti annak ízét.
Elősegíti az egészséges koleszterinszintet.
A fentiekből látszik, hogy a gurmar fogyasztása az egyik legtermészetesebb mód, amely segít a normál vércukorszint elérésében és megtartásában. Mindez a növényben található vegyületnek, a gimneminsavnak köszönhető, amely elősegíti a vércukorszint normalizálását. Ez az anyag képes gátolni a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, így a cukorbetegség kezelésében és fogyókúrák kiegészítőjeként is kitűnően használható. Csökkenti a szénhidrát utáni vágyat és az éhségérzetet is, így könnyebb elkerülni a csokoládé és a sütemények „kísértését".
A gurmar szabályozza a vércukorszintet, segíti a fogyókúrát
A gurmar levelek kivonata csökkenti a vércukorszintet. A kutatások kimutatták, hogy a gurmar megduplázhatja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek mennyiségét, és normálisra állíthatja vissza a vércukorszintet. Az 1-es típusú diabéteszes páciensekkel végzett kutatások kimutatták, hogy a gurmar növeli az inzulin hatékonyságát. Egy speciális kutatás során pedig azok, akik gurmar levél kivonatát szedték néhány hónapig, kevesebb inzulinra szorultak. Akiknek 2-es típusú diabéteszük volt (nem inzulinfüggő diabétesz), a gurmarlevél kivonat javította a vércukorszintjüket, és kevesebb gyógyszerre szorultak.
A gurmar leveleinek elfogyasztása után a nyelv ízlelőbimbói elzsibbadnak, így nem érzünk sem édes, sem keserű ízt. Ezért kapta tehát a növény „az édes elpusztítója" (Indiában: madhu-vinashi, gurmar) nevet. A gurmar tehát fantasztikus gyógynövény, amely egyensúlyba hozza a vércukorszintet, így kitűnően alkalmazható mindkét fajta cukorbaj gyógykezelésében.
A cukor-háztartásra gyakorolt kedvező hatása mellett a gurmar (gimneminsav) étvágycsökkentő és a szénhidrát felszívódását gátló, így a szénhidrát anyagcserét szabályozó hatásáról is ismert. Egy egészséges diéta keretein belül a növény elősegíti a súlyvesztést, néhány heti rendszeres szedése után érezhető igazán hatásossága. Az optimális megoldás ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást, ha minden étkezéshez fogyasztunk belőle, tehát naponta háromszor.