Részletek
A moringa por a moringa fa őrölt leveleiből készül, egy szárazságtűrő növényből, amelyet az Ayurveda már évezredek óta használ. A moringa fa, más néven dobverőfa, gazdag múltra tekint vissza Indiában és szerte a világon.
A moringa levelek 10:1 arányú kivonata még koncentráltabb tápanyagforrás, amely segíthet a következőkben:
Vércukorszint szabályozásában
Máj védelmében
Öregedési folyamatok lassításában
Ízületi problémák és a gyulladás csökkentésében
Immunrendszer erősítésében
Fogyásban és a testsúlykontrollban
A moringa számos esszenciális vegyületet, vitamint is tartalmaz, mint például:
A-vitamin
B1-vitamin (tiamin)
B2-vitamin (riboflavin)
B3-vitamin (niacin)
C-vitamin (aszkorbinsav)
kalcium
kálium
vas
magnézium
foszfor
Történelmi felhasználások
Történelmileg a moringa fa különböző részeit az építőanyagoktól kezdve a vízszűrésen át a hagyományos gyógyászatig mindenre felhasználták. A fa leveleit, hüvelyeit és magjait táplálékforrásként is használják.
Ayurvédikus felhasználás
Az Ayurveda, a hagyományos indiai orvoslás, a moringát a "csodafaként" ismeri.