Részletek
A tengeri rákok – más néven krillek – asztaxantint termelő algával táplálkoznak, ebből kifolyólag a rákolaj is tartalmazza ezt az egyedi és kivételesen erős antioxidánst, ez adja a rákféléknek a vörös és rózsaszín színüket. A rákolajban lévő asztaxantin nemcsak véd a lipidoxidációtól, de miután elfogyasztottuk, a mi testünket is védi a szabadgyökök okozta károsodástól.
A rákolajat a halolajtól az a tulajdonsága különbözteti meg, hogy benne az omega-3 zsírsavak más formában kapcsolódnak össze. Az esszenciális zsírsavak a halolajban triglicerid formában vannak jelen, míg a rákolajban foszfolipid formában kapcsolódnak egymáshoz. Szerkezetük tehát ugyanolyan, mint amilyen az emberi szervezetben, az omega-3 zsírsavak felszívódása, hasznosulása ezáltal sokkal hatékonyabb, egészségvédő hatásaikat intenzívebben fejtik ki, és ezt már a fogyasztás első napjaiban érzékelhetjük.
A rákolaj magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik. A rákolaj Omega zsírsavaiból, szervezetünk jóval többet fel tud használni, mint a halolajból.
A Vitaking VitaKrill rákolaj összetevői:
Krill olaj 495 mg **
Astaxantin 100 mcg **