Részletek
Tulajdonképpen mi is a sörélesztő?
A szakirodalom azt írja róla, hogy egy egysejtű gombából, a Saccharomyces cerevisiae-ből készítik és elsősorban a sörgyártáskor alkalmazzák. Azonban kifejezetten étrend-kiegészítőkben is szaporítják.
Az élelmiszeriparban, sőt saját konyhánkban is gyakran találkozhatunk különböző élesztőfélékkel, amelyek voltaképpen mikroszkopikus méretű, a gombák családjához tartozó élőlények, illetve gyakran ezek megfelelő eljárásokkal elölt tenyészetei. A sörélesztő is az élesztőfélék közé tartozik, de nagymértékben különbözik többi “rokonától”, mivel árpán vagy komlón nevelik. A legjobb minőségű sörélesztőt malátán, azaz kicsírázott árpán tenyésztik, majd a tenyészetet hőkezeléssel elölik, ebből lesz az inaktivált sörélesztő. Az inaktivált sörélesztőt nem hiába nevezik a vegetáriánusok proteinjének, mivel nagyon gazdag proteinekben.
A sörélesztő gazdag ásványi anyagokban, különösen krómban, amiről tudni kell, hogy normalizálja a vércukorszintet. Található még benne: fehérje, szelén, magnézium, foszfor, szilicium, cink, nátrium, kálcium, réz, vas, mangán, jód, mind szerves kötésben, pontosan abban a formában, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket, továbbá: 16 aminosav, amik közül csak a legfontosabbakat ha említjük: metionin, lizin, cisztin, treonin, triptofán és a B Vitaminok egész skálája B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantoténsav), B6 (Piridoxin), B7 (Biotin), B8 (Kolin), B9 (Folsav). Másik különleges tulajdonsága az, hogy nagyon gazdag nukleinsavakban (100 g fehérjére 2,53 g nukleinsav jut), ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását.
Napi javasolt adag felnőtteknek: 3 kiskanállal főétkezések előtt
Nettó tömeg: 150 g
Összetétel: inaktivált sörélesztő por
Tiszta természet: 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes színezékektől, ízfokozóktól, tartósítószerektől.